2004-11-01

Feministisk diskriminering?

I dag började tevekändisen och ordföranden i min grannstadsdelsnämnd Maria-Gamla Stan, Jens Orback, sitt nya jobb som jämställdhetsminister.

Vänsterpartiet - denna gång företrätt av
Kalle Larsson - visste snabbt att berätta att Orback förmodligen är av fel kön för att vara lämpad för posten som jämställdhetsminister.

Sådan omvänd könsdiskriminering var det länge man hörde talas om senast.

Om någon i dag skulle påstå att en kvinna inte är lämpad för ett arbete, enbart på den grunden att hon är just kvinna, skulle Kalle Larsson och de andra salongsrevolutionärerna i kommunistpartiet snart - som det heter på skymningspressens språk - rasa. (*)

Men när det gäller att insinuera att en man troligen inte är lämpad för ett arbete, enbar på den grunden att han är man, ja - då är det till och med Kalle Larsson som står bakom det hela.

Hejhopp. Som det kan bli, när man bekänner sig till en ideologi så förbisprungen och unket passé att man tvingas plocka ihop skärvorna av värderingar från golvet på nytt varje morgon när man vaknar.

Tråkigt för Kalle, tråkigt för hans parti, men framför allt tråkigt för oss som behöver stå ut med en regering där de ingår.--
(*) Sannolikt med rätta. Det verkar konstigt att i svepande ordalag påstå att en kvinna är olämplig för ett arbete enbart på den grunden att hon är kvinna. Skulle väl vara med undantag för arbete som manlig modell, etc - där kan jag hålla med om att kvinnor är olämpliga som anställda.

free hit counter